Roots - to - bridges 4

Eric Van Poucke

Jongeren, volwassenen of een team begeleiden, eist vaardigheden en structuur. Naast deze leidraad heeft de coach/begeleider een ruim aantal tools in zijn rugzak, welke hij binnen de structuur op diverse momenten inzet.

Regelmatig reflecteert en evalueert Eric Van Poucke zijn methodieken. Na zijn methodiek Equicoaching maakte hij de begeleidingen nog krachtiger met Roots-to-Bridges coachingskills. Hierbij gaat hij op zoek gaan naar de roots of interesses van de hulpvrager en gebruikt deze als metaforen. Zo bouwt de deelnemer bruggen over de valkuilen op zijn levenspad.

In Roots-to-Bridges skills 4 lees je een nog sterkere methodiek welke door verhalen uit 20 jaar praktijk verduidelijkt worden. Het boek is een handleiding voor elke beginnende begeleider en een naslagwerk voor coach, therapeut en begeleider die hun begeleidingen nog sterker willen maken.

€ 76,- Inclusief verzending

Sturen & Coachen Hoe praktisch aanpakken?

Erwin herbrand & Eric Van Poucke

Meer dan 20 jaar laten Erwin Herbrand en Eric Van Poucke mensen groeien.
Erwin met o.a. Management opleidingen, communicatietrainingen en organisatieontwikkeling.
Eric begeleidt met zijn coachingsmethodieken particulieren, bedrijfsleiders en hun medewerkers. Tevens leidt hij nieuwe coaches op.

Hun gebundelde ervaringen en het doordrongen zijn van de Roots-to-Bridges methodiek en gedachtegang vind je terug in het nieuwe boek. Een aantal tools voor sturen en coachen met praktische tips voor het gericht toepassen bij medewerkers en teams.

Verhalen uit hun praktijk maken de aanpak helder..

Het boek is een werkboek met reflecties en opdrachten voor toepassing in jouw praktijk. Opdrachten die je op eigen tempo en noden kunt uitvoeren met, indien je dit wenst, feedback en begeleiding door de twee auteurs.

Het boek is tevens het handboek voor onze opleidingen.

Meer de methodieken en technieken in de vingers krijgen door kennisoverdracht, oefeningen voor op de werkvloer en onze persoonlijke begeleiding.

€ 59,- ​Inclusief verzending

Oefeningen 2 Begeleidingen met en zonder paarden

Eric Van Poucke

Vierenveertig oefeningen met en zonder paarden geven de coachees inzichten en oplossingen. Alleoefeningen zijn meerdere malen toegepast en bijgestuurd binnen meerdere thema’s.

Theoretischzijn alle oefeningen inzetbaar voor alle coaching onderwerpen. Eric Van Poucke deelt wanneer de
coachees konden genieten van de oefeningen. Creatief zich mogen uiten is mentaal afstand nemen. Op een aangename wijze komt de deelnemer tot inzichten en bewustwording. De creatieve opdrachten in combinatie met het paard maakt de sessie aangenaam en is bewustmakend.

De oefeningen zijn geclusterd is basisoefeningen die alleen toegepast worden of als onderdeel van andere. Gecombineerde oefeningen gaat de deelnemer creatief aan de slag in de paddock. Een begeleiding kan niet altijd met een paard. De oefeningen zonder paard geven je ideeën voor deze begeleidingen. Tot slot zijn er teambuildingoefening met fun en een match naar de doelen van de opdrachtgever.

Ontdek de meerwaarde van elke oefening voor jouw begeleidingen. Met jouw kennis en creativiteit zijn deze oefening de basis voor oneindig veel combinaties.

€ 41,- Inclusief verzending

Roots-to-Bridges Coaching 3

Eric Van Poucke

Roots-to-Bridges is een toegankelijk methodiek voor coach en deelnemer.

De interesses van de deelnemer, Roots, zijn krachtige metaforen. Met de structuur vindt hij oplossingen, Bridges, voor hun uitdagingen op hun levenspad.

Het boek is een handboek voor de cursisten en een naslagwerk voor coaches en hulpverleners.

Meerdere verhalen uit de praktijk verduidelijken de structuur.

Oefeningen geven een beeld hoe de methodiek in een sessie kan ingezet worden. Elementen uit ACT, NLP, opstellingen, Transactionele Analyse en de kennis en inzicht van Eric Van Poucke kan je in de methodiek opmerken. De creatieve inbreng Petra Moerman verrijkt Roots-to-Bridges. Roots-to-Bridges coaching legt de focus op het positieve en het persoonlijk voordeel van de deelnemer. De begeleiding legt de focus op het proces. De oplossingen zijn resultaatgericht voor korte en lange termijn.

Niet meer te koop

Kinderen Coachen

Eric Van Poucke

Verhalen uit de praktijk en meerdere oefeningen met zonder het paard geven je voorbeelden op welke wijze de Roots-to-Bridges coachingsstructuur in een coaching met kinderen en jongeren kan ingezet worden.

Kinderen begeleiden vraagt naast de coachingsvaardigheden creativiteit van de coach. Het aandachtsvermogen van het kind opmerken. Aansluiten bij de interesses, deze Roots als metaforen inzetten.

In het boek ‘Kindercoach’ lees je de basis van enkele cognitieve gedragstheorieën. Achtergrondinformatie waardoor je de mogelijkheden van het kind kunt inschatten. De aandachtstijd opmerken om afwisseling te brengen in de coachingstools.

Verhalen uit de praktijk en meerdere oefeningen met zonder het paard zijn voorbeelden voor de Roots-to-Bridges coachingsstructuur in praktijk te brengen. Creatieve opdracht in de oefening met het paard brengt het kind nog meer in het spel en bewustwording. Daag jouw coachees uit met deze tools. Combineer en met jouw creativiteit heb je ontelbare oefeningen voor de bewustwording en tot oplossingen te komen.

€ 27,- Inclusief verzending

Ho-Wareness Roots-to-Bridges Equine Therapy

Eric Van Poucke

Met dit boek deelt Eric Van Poucke zijn coachingsmethodiek met paarden. Reflectie en evaluatie van zijn eerste methodiek Equicoaching levert naast Ho-Warenness ook een aantal nieuwe oefeningen op. Elke oefening is meerdere malen toegepast en bijgestuurd

Elementen van zijn Rootsto-Bridges methodiek zie je in Ho-wareness terugkomen. Aansluiten bij de coachee is belangrijk. De interesses, Roots, van de coachee zijn metaforen voor het paard, en/of de omgeving. Hij combineert oefeningen naast het paard met andere technieken o.a. creativiteit.

Je leest ook een aantal verhalenuit zijn begeleidingen. Zijn aanpak is hierdoor, voor de lezer , zintuiglijker. Reflectie en evaluatie van zijn eerste methodiek Equicoaching levert naast Ho-Warenness ook een aantal nieuwe oefeningen op. Elke oefening is meerdere malen toegepast en bijgestuurd. Belangrijk, ze zijn toepasbaar voor diverse thema’s

€ 25,- Inclusief verzending

Begeleidingstrajecten Oefeningen met en zonder paarden

Eric Van Poucke

Wanneer we creatieve oefeningen inzetten in het begeleidingstraject, dan bereiken we meer diepgang en bewustwording in de coaching. Zo komt de participant snel tot oplossingen en stapt deze met succes in een veranderingsproces. Zo komt de participant snel tot oplossingen en stapt deze met succes in een veranderingsproces.

In dit boek vind je verschillende oefeningen die naast het paard uitgevoerd worden. Zoals het thema ‘Omgaan met weerstand’, dat uitgewerkt is over een begeleiding met meerdere sessies.

Voor elk van de oefeningen geld dat je deze volledig of delen ervan, kan inzetten bij andere coachingsonderwerpen.

Ik wens je veel plezier om samen met jouw participanten te genieten van jullie groei en ervaringen.

€ 22,- Inclusief verzending

Roots-to-Bridges Trainingsmethodiek

De juiste match tussen trainer en trainee

Eric Van Poucke

Een Roots-to-Bridges training is de combinatie tussen kennisoverdracht en coaching.

Gedragsverandering met nieuwe overtuiging is het groeiproes die de trainer in handen neemt.

De interesses van de trainees in een metafoor brengen opent deuren. Het team en deelnemers erkennen hun uitdagingen en ontwikkelpunten, met een hunkering naar kennis als gevolg. De aangebrachte kennis wordt toegepast wanneer er een voordeel is voor het team en elke trainee.
Nieuw gedrag stellen beperkt zich niet tot de zichtbare handelingen. De gedachten en gevoelens van elke persoon bepaald dit mee. Daarbij is alles gestuurd vanuit de individule- en teamovertuigingen.

Een Roots-to-Bridges training is de combinatie tussen kennisoverdracht en coaching. Gedragsverandering met nieuwe overtuiging is het groeiproes die de trainer in handen neemt.

Niet meer te koop

Verkoper met L.O.C.K. sleutel

De praktische toolbox voor succesvol verkopen

Eric Van Poucke

De focus voor Roots-to-Bridges Verkoper is de prospect en klant. Op meerdere momenten in het
process laat hij hen hunkeren. Met zijn eigenheid, kennis en technieken sluit hij aan bij de contactpersoon.

Verkoopsopleidingen brengen diverse methodieken en technieken aan. Maar een verkoop is succesvol door de verkoper. Hij zet de methodiek in welke nodig is op het moment en met een positieve overtuiging.
 
De focus voor de Verkoper met L.O.C.K. – sleutel is de prospect en klant. Op meerdere momenten in het process laat hij hen hunkeren. Met zijn eigenheid, kennis en technieken sluit hij aan bij de contactpersoon. De hunkering met een zintuiglijke meetpunten leidt naar de bevestiging. Er is betrokkenheid en interesse in plaats van weerstand. 
 
L.O.C.K ondersteunt de verkoper in het verkoopsprocess. Doelen en criteria voor elke stap zijn duidelijk. Targets worden snel behaald en langetermijn klantenrelaties stevig onderbouwd. 

€ 29,- Inclusief verzending

Roots-to-Bridges Coaching

Een toegankelijke en toepasbare methodiek
Ook voor jou

Eric Van Poucke

Roots-to-Bridges coaching sluit aan bij de ingang van de persoon of team. Kennis welke zij opgedaan hebben op hun levenspad. Uit deze persoonlijke interesses kunnen ze kracht putten en tot oplossingen komen. Iedereen ontwikkelt zulke Roots op zijn levenspad. Een pad met mooie momenten maar ook met diepe kloven. Uitdagingen welke soms ondersteuning vragen.

Roots-toBridges coaching gaat op zoek naar de Roots en laat de coachee elementen vinden waardoor ze Bridges kunnen bouwen. En zo hun weg met succes en innerlijk rust verder zetten. Roots-to-Bridges Coaching methodiek is de basis voor elke coaching. De methodiek brengt structuur en diepgang. Talenten voor respectvol bewust te maken en tot oplossingen te laten komen.

Het is een handleiding, een ruggensteun en ontwikkeld talenten voor ieder die groei bij de mens wil stimuleren.

Niet meer te koop

Oefeningen

Eric Van Poucke

Een aantal ideeën geven de mogelijkheid jouw begeleidingen een andere invulling te geven.​​

Alle oefeningen zijn meerdere malen ingezet gedurende de vele begeleidingen. Ze waren bewustmakend voor jongeren en volwassenen, privé en in teamverband.

Alle oefeningen kunnen voor meerdere thema’s ingezet worden. Jouw inzichten en creativiteit zal deuren openen voor combinatie van meerdere uitgewerkte oefeningen en je aanzetten nieuwse uitdagingen te dedenken. Jouw begeleidingen worden nog boeiender en de coachees krijgen een intense succeservaring.

Niet meer te koop

Begeleiding met paarden

Een grote metafoor

Eric Van Poucke

Alles wat men ziet gedurende een begeleiding met paarden heeft een betekenis. De enige juiste betekenis voor deze metaforen is deze van de persoon zelf.

De meest voorkomende reactie van de voor wat ik opmerkte vind je in dit boek terug. Ze geven meer inzichten en mogelijkheden voor jouw begeleidingen. Deze verhalen en invullingen leren je meer opmerkzaam te zijn.

Meer zien, meer horen om uiteindelijk meer te vragen. Het coachingstraject waar jij verantwoordelijk voor bent zal meer diepgang kennen. De persoon zal sneller tot inzichten komen en oplossingen vinden.

€ 23,- Inclusief verzending

Ik mag groeien

Overtuigingen van Equicoaching

Eric Van Poucke

‘Ik mag groeien.’

Deze overtuiging geef ik mee aan al mijn coachees en cursisten.

Iedereen mag en kan groeien en dit in volle respect voor zichzelf en zijn omgeving.

Deze overtuigingen, de kennismaking met Trans Actionele analyse van Eric Berne, persoonlijke inzichten en ervaringen liggen aan de basis van Equicoaching.

Maak kennis met de methodiek aan de hand van theorie, verhalen en getuigenissen. Ontdek de basis en waarden van Equicoaching die misschien van toepassing moeten zijn voor elke begeleiding met paarden.

Neem voor uzelf mee wat van toepassing kan zijn binnen de job en leefwereld. Belangrijk is te kijken zonder te oordelen.

€ 25,- Inclusief verzending

Ik mag voor mezelf kiezen

Een grote metafoor

Eric Van Poucke

‘Ik mag voor mezelf kiezen’, een mooie overtuiging, toch te weinig bewust toegepast.

Uit de dramadriehoek stappen, opmerkzaam zijn, positief formuleren en kiezen voor jezelf, zijn vier talenten welke je bewust mag inzetten.

Ze ondersteunen de coach en de coachee gedurende het
volledig begeleidingstraject. Even stilstaan en reflecteren. Opmerken wanneer en hoe je met beide voeten in de dramadriehoek bent terechtgekomen. Het is een leerrijke oefening met tools voor de toekomst.

Persoonlijk hebben deze vier talenten mijn begeleidingen nog krachtiger gemaakt. Het zijn niet alleen meerwaarde voor mezelf en mijn begeleidingen maar ook voor de personen en teams in hen verandering. Mijn kijk op deze talenten lees je in het boek.

Pas de oefeningen toe en onderzoek de meerwaarde voor jezelf en de personen welke je begeleidt.
Geniet van jullie groei.

.

€ 22,- Inclusief verzending

Equicoaching De methodiek

Eric Van Poucke

Equicoaching is een coachingsmethode waarbij je samen met het paard op zoek gaat naar jezelf.
Het is een vorm van ervaringsgericht leren.

Dit boek geeft je als lezer een beeld van deze methodiek. Daarnaast is het een handboek voor de equicoach in opleiding, maar ook de ervaren coach vindt er extra ideeën en mogelijkheden.

De theorie wordt verduidelijkt met praktijkvoorbeelden van een ervaren equicoach.

Wil je coachen op gedrag of op niveau overtuiging? Dan is dit boek onmisbaar.

Niet meer te koop​